Антивирусна защита

Антивирусният софтуер е вид помощна програма, използвана за сканиране и премахване на вируси от вашия компютър. Съществуват много видове, с различни функционалности, но основната им цел е да предпазват компютрите от злонамерени атаки.

Видове методи на сканиране

Повечето такива програми включват възможности за автоматично и ръчно сканиране.

Автоматичното сканиране може да провери файлове, които са изтеглени от интернет, дискове, които са вкарани в компютъра и файлове, създадени от инсталатори на софтуер. Редовно се сканира и целия твърд диск.

Опцията за ръчно сканиране ви позволява да сканирате отделни файлове или цялата ви система, когато прецените, че е необходимо.

Защо е важно да поддържаме ядрото на антивирусната обновено?

Тъй като компютърните хакери непрекъснато създават нови зловредни софтуери, защитните програми трябва да поддържат актуализирана база данни с типове вируси. Тя включва списък с „дефиниции“, на които антивирусният софтуер се позовава при сканиране на файлове. Тъй като новите вируси се разпространяват често, важно е да поддържате актуална базата данни за вируси на вашия софтуер. За щастие, повечето защитни програми я актуализират автоматично.

Бонус функции на защитните софтуери

Тези програми са предназначени предимно за защита на компютрите от вируси, но много от тях вече блокират и други видове зловреден софтуер, като шпионски софтуер, рекламен софтуер и руткитове. Антивирусният софтуер може също да бъде в комплект с функции на защитната стена, което помага да се предотврати неоторизиран достъп до вашия компютър.

Повечето атаки са насочени към Microsoft Windows операционната система и следователно защитата е особено важна за вас.

Вижън Системс препоръчва Comodo Antivirus

За нашите клиенти на абонаментна поддръжка, ние използваме специализираните услуги на COMODO – Complete Virus Protection, което ни позволява да менажираме вашата защита от централизиран портал. По този начин в реално време можем да проследим потенциалните заплахи и да блокираме техния достъп до вашите системи, без това да пречи на работата ви.


IT аутсорсинг на изключително високо ниво

Свържете се с нас, за да помогнем на бизнеса Ви да подобри своите процеси.

Ticket